100 Dolarlık banknotlar piyasadan kalkarsa terörle bağlantılı kişilerin ya da grupların pek çok konuda zorluk yaşayacağını iddia eden Dünya Bankası eski baş ekonomisti ve Harvard Üniversitesi'nin eski rektörü Larry Summers, konuya ilişkin Washington Post gazetesinde bir makale yazdı.
500 Euro için terör endişesinin aynı şekilde 100 dolarlık banknotlar için de geçerli olması gerektiğine deyinen Harvard Üniversitesi eski Rektörü Summers, iddiası ile dış ekonomi basınında gündemden düşmedi.
Toplamda dünya çapında 10.8 milyar adet, yani yaklaşık 1.1 trilyon dolarlık 100’lük banknot olduğu bilgisini veren uzmanlar, 100’lüklerin yaklaşık “3’te 2’si”nin ABD dışında, yabancıların elinde bulunduğu tahmin ediyor. 100 dolarlık banknotları ABD vatandaşları ise birbirlerine hediye ya da tasarruf amacıyla tercih ettikleri bildiriliyor. ABD’de tedavülde bulunan banknotların yüzde 28’ini 100’lük banknotlar oluşturuyor.