Almanya'nın başkenti Berlin'deki Breitscheitplatz meydanında bir Noel pazarına giren TIR olayında en az 12 kişinin ölümüne ve 48 kişinin de yaralanmasına neden olan olayla ilgili soruşturma sürüyor. Berlin polisinin verdiği bilgilere göre TIR'ın kalabalığın üzerine kasıtlı olarak sürüldüğü noktasından hareket edilerek soruşturmanın yürütüldüğü, terör saldırısı şüphesinin de ağırlık kazandığı bildiriliyor.
Soruşturmanın son derece hassas bir şekilde sürdürüldüğü ve muhtemel bir terör saldırısı olabileceği belirtilen olayın aydınlatılmaya çalışıldığı bildirildi. Bu nedenle Berlin polisi olayla ilgili her türlü ipucunun polisle paylaşılmasını istedi.
Olayla ilgili Federal Savcılık da inceleme başlattı ve elde edilen ilk bulguların öğle saatlerinde bir basın toplantısıyla açıklanacağı duyuruldu.
Polonya plakalı bir tırın Berlin'deki turistik alışveriş merkezlerinden Kurfuerstendamm'da bulunan bir pazara girmesi nedeniyle büyük panik yaşanan alanda tır şoförünün yaya olarak kaçtığı, araç içindeki Polonya uyruklu bir kişinin ise ölü olarak bulunduğu doğrulanmıştı. Tırın Polonya'daki bir inşaattan çalındığından şüphelenen polis, tarihi Yıkık Kilise'nin bulunduğu Breitscheitplatz Meydanı’ndaki olay sonrasında yakın caddelerden birinde gözaltına alınan bir şüpheliyi sorgulamaya devam ediyor.
Berlin polis sözcüsü Thomas Neuendorf ise yaptığı açıklamada gözaltındaki şahsın tır şoförü olduğu yönünde sorgulandığını belirtti ancak uyruğu hakkında bir açıklama yapmadı. Gözaltındaki kişinin Almanya'ya mülteci olarak gelmiş Pakistan uyruklu bir kişi olduğunu iddia eden Alman Welt gazetesi ise şüpheli şahsın birkaç adi suçtan sabıkalı olduğunu ileri sürdü.