Aşırı kilolu kişiler bazen kendileriyle barışık bazen de bunalım seviyesinde ptikolojik sorunlar yaşayabiliyorlar. Sivas'ta aşırı kiloları nedeniyle çevresindekilerin şakalarına maruz kalan 39 yaşındaki Alper Eti, tüp mide ameliyatı olarak 109 kilo zayıfladı ve 194 kilodan 85 kiloya düştü. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Organik Kimya Bölümü yüksek lisans öğrencisi olan 39 yaşındaki Eti, çevresindekilerin aşırı kiloları nedeniyle kendisine "balina" denmesinden rahatsız olunca mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdi.
Aşırı kiloları nedeniyle bazen eve kapanarak perdeleri bile açmadığını ifade eden Eti, Elazığ'da bir hastanede "tüp mide" ameliyatı yaptırdıktan sonra 10 ayda 109 kilo zayıfladı ve 85 kiloya düştü. Artık Eti'yi arkadaşları bile tanıyamaz halde. Kendisine insanların bakışlarından rahatsız olan ve dışarı çıktığında kendisiyle dalga geçilmesinden bunalan genç, çevresinde de sosyal yaşamda da pek çok zorlukla karşılaştığını belirterek yaşadığı sağlık problemlerinden bahsetti. Merdiven çıkmakta, nefes almakta zorluk çektiğini dile getiren Eti, yaşlıların bile otobüslerde kendisine yer verdiğinden bahsetti.
Tüm bunlardan duyduğu rahatsızlığın ardından ameliyat olmaya karar veren Eti, daha sonra hayatla barıştığını ve tüm yaşam standartlarının değiştiğini anlattı. Beslenme şeklinin de değiştiğini belirten Eti yaşadığı zor günleri bir daha kimseye yaşatmaması için Allah'a duacı.