Belfast Telegraph gazetesinde tarafından servis edilen habere göre, Lisburn kentindeki fabrikada bulunan teneke kola kutularının ağız kısımlarının açık olarak geldiği ve doldurulduktan sonra kapatılıp satıldığı ifade edildi. Şirket yetkilileri tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada habere konu tüm teneke kutuların toplatıldığı ayrıca satışta olan hiçbir ürünün bu durumdan etkilenmediği belirtildi.
İl yapılan incelemelerde teneke kutuların Linsburn’daki fabrikaya Almanya’dan geldiğinin belirlendiği açıklanırken, makineler tıkanınca işçiler kontrol etmek için baktıklarında kutuların içine baktıkları ve bu şekilde kutuların içlerinde insan dışkısının olduğunun fark edildiği bildirildi.
COCA COLA SÖZCÜSÜ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA...
Coca Cola Sözcüsü ise, şirketin Knockmore Hill fabrikasındaki boş teneke kutularla ilgili olaydan haberdar olduklarını, “Bu konuyu aşırı ciddiye alıyoruz ve PSNI (Kuzey İrlanda Polisi) ile işbirliği halinde kapsamlı bir soruşturma yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.