Emeklilere promosyon müjdesinden sonra şimdi de gözler memurlara ve emeklilere enflasyon farkı ne kadar olacak sorusuna çevrildi. Memurlar Ocak zammı dışında maaşlarına 2016 yılının ikinci yarısında oluşan enflasyon farkı oranında zam alacaktı ancak açıklanan enflasyon rakamlarına göre ikinci altı aylık dönemde memurlara enflasyon farkı verilmeyecek.
Memurlar ve emeklilerin gözü bugün açıklanması beklenen enflasyon rakamlarına çevrilmişti. 2016 yılının ikinci döneminde enflasyon oranında fark oluşmadığı için memurlar sadece Ocak zammı alacak. Memurlar ve sözleşmeliler zamlı maaşlarını 15 Ocak'ta alacak.
EMEKLİLERE ZAM 4,73
Açıklanan enflasyon rakamlarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak zammı 4,73 oldu. Her yılın Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon rakamlarına göre belirlenen SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları yüzde 4,73 oranında zamlanacak. Memur emeklileri ise toplu sözleşme gereği memurlar gibi yüzde 3 zam alacak.