Endonezya hükümetini ve kamuoyunu bilgilendirmek için resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yayımlayan Cakarta Büyükelçiliği, ülkede bulunan FETÖ/PDY’nin sahip olduğu kuruluşları deşifre etti. Bu birimlerin kapatılması yönünde Endonezya hükümetine çağrıda bulunan Büyükelçilik, söz konusu açıklamada Türkiye’de 15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişiminin arkasında FETÖ/PDY olduğunu bildirdi.
Fetullah Gülen liderliğindeki FETÖ/PDY’nin darbe girişiminin başarısız olduğunun belirtildiği açıklamada ayrıca Türkiye’de her zaman demokrasinin korunacağı vurgusu yapıldı.
Darbe girişimine kalkışan FETÖ/PDY’nin cezalandırılması için Türk hükümeti tarafında gerekli tüm adımların atıldığına işaret edilerek, bu darbe girişiminin Gülen liderliğindeki terör örgütü tarafından yapıldığının açık olduğu ifade edildi. “Fetullah Gülen, rengini belli etmiştir. Endonezyalı yetkililere bu terör örgütünün faaliyetleri konusunda gerekli uyarıları birçok kez yaptık." ifadeleri açıklamada yer aldı.