Kahve zincirleri denince akla ilk gelen isim olan Starbucks, yeni yapacağı girişimle gücüne güç katmaya hazırlanıyor. Dev firma İtalyan fırın ve lokanta şirketi Princi ile olan ortaklığına istinaden böyle önemli bir girişimde bulunduğunu ifade ederken, belirli noktalarda açacağını belirttiği fınrınlarda sadece fırın ürünlerinin satışa sunulacağını açıkladı.
Uygulamanın 2017 yılında başlayacağını açıklayan Business Insider'ın haberine göre açılacak olan fırınlarda ilk olarak İtalyan şirketinin ürünlerini satmaya başlanacak. Uygulamaya solulacak olan bir düğer şube modelinde ise İtalyan şirketin ürünleri, kahve zincirinin 'Reserve' konseptli mağazalarında satılan tek gıda ürünü olarak satışa sunulacak.
Konu hakkında açıklamada bulunan Starbucks CEO'su Howard Schultz bu uygulamanın şirketin 45 yıllık ticaret hayatında bir ilk olduğunu ifade ederek fırınların dükkanların içerisinde yer alacağını söyledi. New York ve Şanghay'da bulunan mağazalarda konuyla ilgili açıklama yapılacağını belirten Schultz'un heyecanı gözlerden kaçmadı.
30 Mart 1971 yılında kurulan ABD kökenli kahve dükkanları zincirinin merkezi Seattle’da dır. Bu özel kahve markası adını Moby Dick'teki Starbuck adlı deniz kızı karakterinden almaktadır.