Güney Amerika'nın en büyük ülkelerinden Kolombiya’da bulunan Villavicencio kenti yakınlarındaki asma köprünün çökmesi ile yaşanan olayda 7 kişi hayatını kaybederken 14’den fazla kişi de yaralandı.
Bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerinin yardımı ile yaralılar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, olayda yaralılanan vakandaşların yaklaşık 80 metrelik bir yükseklikten düştümesi nedeni ile ciddi yaralar aldığı ve durumlarının ağır olduğu kaydedildi.
Bölge yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiği belirtiliyor. Yetkililer, üç günlük tatil süresince köprünün aşırı yükü taşıyamaması sonucu çökmüş olabileceği kaydedildi.
Kopan köprüde kazanın meydana geldiğinde esnada annesinin kucağında 2 yaşında bir bebeğinde olduğu, düşme neticesinde her ikisininde hayatını kaybettiği de alınan bilgiler arasında.