Her yıl olduğu gibi, Ramazan ve Kurban Bayramları süresi boyunca tüm Türkiye’deki otoyollar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün ücretsiz olup olmayacağı konusu tatile çıkacaklar ve bayram boyunca ev ziyaretleri yapacak olanların merakla beklediği bir haber haline gelmişti.
Konu hakkındaki beklenen açıklamayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptı.
Bakan Arslan yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bu cuma günü 23’ü 24’üne bağlayan gece başlayacak, salıyı çarşambaya bağlayan gece de çarşamba sabah 7’ye kadar ücretsiz olacak. Kamu özel ortaklığı ile yapılan ve özel sektör tarafından işletilenler hariç olacak, dedi.
Bilindiği gibi Ramazan Bayramı, 25 Haziran 2017 Pazar günü başlayacak ve 27 Haziran 2017 Salı günü saat 00.00'da sona erecek
Kurban Bayramı ise 31 Ağustos 2017 Perşembe günü kutlanacak ve 4 Eylül Pazartesi sona erecek.