Bir bebek dünyaya geldiğinde vücudunda 300 kemik bulunuyor. Ancak büyüyünce bu kemik sayısı 206’ya düşüyor. Çünkü kemikler zamanla kaynıyor. Görünüşte vücudumuzun ayakta durmasını sağlayan kemiklerin en önemli özelliği, içerisindeki iliktir. Kemikteki ilik, vücutta kan üretimine yardımcıdır. Kemiklerin arasındaki sıvının zamanla tükenmesi ciddi sağlık problemlerine neden olabilir.
Vücuttaki bağışıklık sistemini yönlendiren, kış aylarında gripten ve soğuk algınlığı rahatsızlıklara karşı kalkan görevi üstlenen kemik iliği vücut sağlığı için oldukça büyük önem taşır. Kemiklm iliği çorbası, yediden yetmişe herkesin tüketmesi gereken muhteşem bir çorbadır. Özellikle bebeklerin de 9 aydan sonra kemik suyu çorbalarına başlamaları gerekir. Kemik çorbası içerisine isteğe bağlı sebze de konulabilir. Hem kemik ve iliğin hem de sebzelerin karışımından elde edilen nefis bir kemik iliği çorbası, daha kuvvetli kemiklere sahip olmak için şarttır.
KEMİK İLİĞİ ÇORBASI TARİFİ
Gerekli malzemeler; kemikli et, patates, soğan, havuç, brokoli ve karnabahar dır. Düdüklüye kemikli etlerimizi koyduktan sonra üzerine yıkanan ve doğranan sebzelerimizi de ekliyoruz. Üzerini geçmeyerek kadar su da ekledikten sonra isteğe bağlı, içerisine salça ve tuz takviye yapıyoruz. Ardından düdüklü tencerede iyice haşlanana kadar pişiriyoruz. Haşlanan etleri didikledikten sonra kemikleri tencereden çıkarıp, blender yardımıyla sebzeleri parçalıyoruz ve tüketime hazır hale getiriyoruz.