2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısı ile okul önlerinde ve çevrelerinde öğrencileri uyuşturucu tuzağına düşürmek isteyen zehir tacirlerine yönelik narkotik şube ekipleri harekete geçti. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, okul etrafında aralıksız olarak uygulamaları sürdürerek uyuşturucu ticareti yapılmasına geçit vermiyor.
Uyuşturucu maddenin kullanımının engellenmesi için her türlü çalışmaları yürüten ekipler, okulların çevrelerinde ve etrafındaki mekanlarda uygulama yaptı. Şüpheli gördükleri şahısları ve bulundukları mekanlarda çalışmalar yapan Narkotimler, bir berber dükkanında çalışmakta olan C.Z. isimli şahsın üzerinde 2 fişek sentetik uyuşturucu ele geçirdi. Üstünde uyuşturucu taşıyan C.Z. ekipler tarafından gözaltına alındı.
Şanlıurfa'da ise Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan Motorize Narkotik ekipler, yeni eğitim-öğretim döneminin ilk gününde uyuşturucu satıcıları ile mücadele için çalışma başlattı. Yıl boyunca devriye yaparak uyuşturucu ticareti yapmak isteyenlerin önüne geçmeyi planlayan ekipler, vatandaşların da takdirini aldı. Uygulama esnasında bazı şahıslara kimlik kontrolü yapıldı. Öğrenciler ise kendilerinin güvenliği ve sağlığı için çalışan ekipleri teşekkürlerini dile getirdi.