Uzay insanoğlunu her daim şaşırtmaya ve daha da meraklandırmaya devam ediyor. New Horizons yine yeni birşeylerin keşfi peşinde. Atmosfer parçacıklarının gri ya da kırmızı renkte olmalarına rağmen mavi ışık yaymaları New Horizons bilim ekibinin de dikkatini çekti. Dikkat çekici maviliğin atmosfer partiküllerinin boyutu ve içeriği hakkında bilgi verdiğini belirten ekip, mavi bir gökyüzünün genellikle çok küçük parçacıklardan yayılan güneş ışığından kaynaklandığı bilgisini verdi. Dünya üzerinde bu partiküller çok küçük nitrojen molekülleri iken, Plüton’da bu parçacıkların nispeten biraz daha büyük olduğu anlaşılıyor denildi.
New Horizons tarafından keşfedilen ikinci önemli buluş ise su buzu oldu. Plüton’un büyük alanlarına buzun yayılmadığı görülüyor çünkü bilim insanlarına göre gezenin büyük bir bölümü başka geçici buzullarla maskeleniyor. Suyun bazı yerlerde görünüp bazı yerlerde görünmemesinin sebebi ise halen araştırılıyor.
Bilim takımından Silvia Protopapa “Su buzunun bu kadar kırmızı görünmesine çok şaşırdım. Henüz Plüton’un yüzeyindeki su buzu ve kırmızımsı tholin renkleri arasındaki bağlantıyı anlayamadık” yorumunu yaptı.
New Horizons şu sıra dünyadan 5 milyar kilometre uzaklıkta ve tüm sistemleri sağlam ve normal çalışıyor.