Yaklaşık 550 milyon lira değeri olan ve 42 derece boylamı konumuna 2019 yılında fırlatılmasıyla birlikte 36000 km yükselikte yörüngeye girecek olan Türksat 6A'nın 15 yıllık bir görev planı olacak. Türksat’ın, Asya, Avrupa, Afrika kıtalarına; geniş bant internet, gsm hizmeti, radyo-televizyon yayını ve güvenli haberleşme hizmetleri vermesi tasarlanıyor. 2019'da fırlatılması planlanan 5A, 5B ve 6A uydularının da desteğiyle birlikte Türkiye’nin uzayda etkinliğini artırması ve bu konudaki önemli ülkeler arasına girmeyi planladığı belirtiliyor. Türksat, mevcut 3 yörüngeyi de en az 5'e yükselterek, dünyanın yüzde 71'ine, bununla birlikte dünya nüfusunun da yüzde 91'ine yayın ulaştırmayı planlıyor.
Türkiye 2019 yılında fırlatılacak bu uydularla beraber toplam 7 uyduya sahip olabilecek. 2016 yılının ilk aylarında görevini tamamlayan ama çalışmalar sonucu 2019 yılına kadar tanımlı yörüngede Türkiye'ye hizmet vermesi kararlaştırılan, şu anda yörüngede konumlu bulunan 2A, 3A ve 4A uyduları ile 50 derecede konumlu 4B uydusu hizmete devam ediyor.
Yerli kaynakların desteğiyle geliştirilmiş olan ilk haberleşme uydusu olma özelliği bulunan Türksat 6A, 4 ton toplam ağırlığa sahip bir uydu olarak görev yapacak. 42 derece boylamı konumuna yerleştirilmesi öngörülen sistemle Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları için geniş bantta internet, radyo, televizyon, GSM gibi yayınlar için güvenli bir haberleşme hizmeti vermesinin i planlandığı yeni uydu için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiği de gelen haberler arasında bulunuyor.
Türkiye'nin ilk yerli uydusu olma özelliğini taşıyacak olan Türksat 6A uydusu için artık son noktanın konması an meselesi., TÜBİTAK Uzay, TUSAŞ, ASELSAN, CTECH şirketlerinin ortak çalışmasıyla yürütülen Türksat 6A projesi açısından heyecanlı bekleyişin sonlarına gelindiği ifade ediliyor.