Ukrayna polisi tarafından yapılan açıklamada, silahlı saldırı neticesinde eski Rus yasama meclisi üyesi Denis Voronenkov'un vücuduna isabet eden kurşun nedeni ile öldürüldüğünü açıkladı. Öte aydan polis sözcüsü Andrey Grişenko iki kişinin de yaralandığını kaydetti.
Grişenko, açıklamalarında saldırıyı gerçekleştiren katil zanlısının vurularak yakalandığını ve gözaltına alındığını ifadelerine eklerken, zanlıya tıbbi müdahale bulunulduğunu belirtti.
Alınan bilgilere göre, Rus parlamentosunun alt meclisinin eski bir üyesi olan Voronenkov, geçtiğimiz sonbaharda yaşadığı ülkeyi değiştirerek Ukrayna'ya taşınmış ve Ukrayna vatandaşlığına geçmişti. Ayrıca Voronenkov Rusya'yı eşi Maria Maksakova ile terk etmişti.