Evlilik kararıyla birlikte stresli günlerin de başladığı bilinmekte. Bir yandan düğün hazırlıkları yapan çiftlerin bir taraftan da ailelerini memnun etme çabaları da artıyor. Bu hazırlık dönemini yüz kızartan bir durum ile karşılaşılmadan kazasız belasız atlatılmasının yolları uzmanlar tarafından açıklandı.
Eğitimleri, örf ve adetleri, kültürleri farklı ailelerde yetişmiş ve geçmiş hayat deneyimleri, zevkleri farklı olan kişilerin hayatlarının geri kalanını aynı yastıkta yaşamaya karar vermesi evlilik hayali kuran çiftlerin hayatını kabusa çevirebiliyor. Evlilikte yetişkin iki insanın birbirlerine hem ruhsal, hem ptikolojik, hem sosyal ve aynı zamanda da fiziksel olarak gereksinimlerini karşılamaları hem de ekonomik bir denge kurmaları beklenir. Yalnızca bununla kalmayıp arkadaş, iş çevresi ve dostları paylaşmak, çocuk yetiştirmek gibi birçok konuda anlaşmaya varması durumunda evliliklerinin daha iyi olma ihtimali yükselmektedir. Ancak yetişkin kişiler arasındaki her türlü farklılıklara rağmen yaşanan stres ve sorunların benzer olduğu da görülebilir.
Ayrıca evlilik için her anlamda hazır olunması, evliliğin devamı için önem taşıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan açıklamalarda evlilik için yeterli yetişkinlik yaşına ulaşılmış olması gerekiyor ve yetişkinliğe geçiş yaşı ise 25 olarak kabul ediliyor.